Dansaanbod voor de jeugd

Het klassieke geliefde..

Kinderdans 4 tot 6 jaar.

Met als basis een mooi verhaal of een inspirerend thema stimuleert men elke keer opnieuw de fantasie, spontaniteit en beweeglijkheid van de kinderen. Hierdoor kunnen ze zich ontwikkelen tot evenwichtige, gezonde jonge burgers.

Zoals het curriculum het aanbeveelt geeft men dit avontuur in een veilige 45 minuten (maximum educatief effectieve aandacht boog voor deze leeftijd). De kinderen krijgen zo creatief, sociaal, emotioneel en natuurlijk ook motorisch een duwtje in de rug.

Initiatie Klassiek Ballet 6 tot 8 jaar

Initiatie Klassiek Ballet is de aanloop tot de klassieke ballettechniek voor kinderen van 6-7 jaar.

Bij Initiatie Klassiek wordt vooral gewerkt op ritmegevoel (leren tellen, op tijd leren starten en stoppen), ruimtegevoel (de punten van de zaal, richting, lijnen – diagonalen – kringen) en lichaamsbewustzijn.

Basisstappen zoals huppelen, pas chassé en galop behoren hier tot het curriculum en zijn een ideale stap vooruit als je later klassieke dans wil doen. Dé les voor de 6-7 jarige!

Initiatie Hedendaagse Dans 6 tot 8 jaar

Op een speelse manier toch al richting kiezen.

Initiatie Hedendaagse Dans is voor kinderen van 6-7 jaar.

Zie je je kind eerder richting hedendaagse dans evolueren? Dan is het een verstandige keuze hem of haar daar op voor te bereiden.

Ook hier ligt de nadruk op richtingsvorming en lichaamsvoorbereiding, maar dan minder in het klassieke keurslijf. Minder vormelijk, meer gevoelsmatig.

Uiteraard, of het nu klassiek of hedendaagse (moderne) dans is, de nadruk blijft liggen op dansplezier!

Klassiek Ballet

Klassiek Ballet start bij DANSAntwerpen vanaf 8 jaar, daarvoor kan een 6-7 jarige alvast Initiatie Klassiek Ballet volgen.
Veel mensen zullen je zeggen: “ballet is de basis van alles…” en dat is ook zo, behalve voor hedendaagse dans, waar de aanpak 180° anders is.

Klassiek ballet is dus een enorm goede basis voor quasi alle dansstijlen. Niet alleen wordt het ontzettend leuk op het moment je begint te vatten waar het om draait, klassiek ballet staat ook voor schoonheid en romantiek. Het bezorgt je ook een mooie dagelijkse houding waarvan de meeste mensen zullen opkijken en je zullen zien lopen!

Bij DANSAntwerpen opteren we voor de Vaganova-stijl (Russisch). Laat je niet vangen: het is niet makkelijk, het is technisch en vaak hard zweten, maar dat weegt niet op tegen van wat je ervan opsteekt en wat je snel gaat kunnen tonen natuurlijk!

Hedendaagse Dans

Hedendaagse Dans technieklessen starten bij DANSAntwerpen vanaf 8 jaar, daarvoor kan een 6-7 jarige alvast Initiatie Hedendaagse Dans volgen.

Hedendaagse dans is alles waar de artistiek theatrale dansvorm mee bezig is sinds 1980.

Het staat diametraal tegenover klassiek ballet, waar vanuit ‘het beeld’ dat het lichaam kan vormen wordt vertrokken.

Hedendaagse dans vertrekt vanuit de sensatie wat het lichaam doet. Daarom is het bijzonder belangrijk dat ademen en bewegen elkaar ondersteunen. Het duurt even, maar het moment het basisprincipe bevangen is, wordt hedendaagse dans ‘WOW’ omdat het lichamelijke beweging puur natuur laat zien. Back to the roots en onbezoedeld. Schoonheid via een andere invalshoek.

Er wordt ook een duidelijke structuur gegeven via enkele oefeningen waar je je aan kan vasthouden. Om van daaruit tot prachtige choreografieën te komen waar je persoonlijkheid tot zijn/haar recht komt en openbloeit!

Dans KREATOR

Het luik Dans KREATOR is er voor alle jongeren die graag zelf dans maken, eigen moves willen her-uitvinden en samenwerken met andere creatieve talenten.

Samen met de danscoach gaan ze op onderzoek en werken ze via improvisatie en compositie opdrachten, ludieke en inspirerende dans-oefeningen aan het maken van eigen werk. Solo’s, duo’s, groepswerk, toonmomenten, happenings, performances, in de studio, op locatie, dansfoto’s of film? Alles kan.

Deze les is voor iedereen vanaf 9 jaar die graag, naast de meer specifieke danstechnische lessen, met dans en beweging op een creative wijze aan de slag wil.

Je kind dit prachtige cadeau doen?

Laat het dansen!